![Zupa jarzynowo-serowa z pieczarkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-08/11780-photo-main.jpg)
Zupa jarzynowo-serowa z pieczarkami
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
Brokuł - 200 g
Kalafior - 200 g
Marchewka - 100 g
Seler korzeniowy - 100 g
Pieczarki - 150 g
Zielona pietruszka do smaku
Sól morska do smaku
Pieprz mielony do smaku
Serek topiony - 200 g
Dodatkowe informacje:
Dla wzmocnienia smaku do gotującego się wywaru można dodać świeży lubczyk i kilka kulek ziela angielskiego.Sposób przygotowania:
Do gorącego wywaru dodać pokrojone dowolnie warzywa, doprawić solą i gotować do miękkości. Pod koniec dodać posiekaną matkę pietruszki.
Serek topiony zetrzeć na tarce o dużych oczkach wprost do zupy i mieszać do rozpuszczenia. Dodać mięso obrane że skrzydełek kurczaka. Doprawić solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.