![Dwukolorowe wafelki owocowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14555-photo-main.jpg)
Dwukolorowe wafelki owocowe
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
Śmietana kwaśna 12-18% - 2 szklanki
Cukier - 1 szklanka
Galaretka truskawkowa (lub wiśniowa) - 2 opakowania
Wafle suche (tortowe) - 6-7 szt.
Sposób przygotowania:
Do każdej wsypać inny smak galaretki i mieszać do zupełnego rozpuszczenia. Odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż wszystko ostygnie i zacznie gęstnieć
Smarować wafle na zmianę różnymi smakami i składać piętrowo.
Gorowego wafla owinąć w folię i obciążyć - odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej na noc).
Pokroić w dowolne kawałki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.