![Pikle angielskie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-03/11231-photo-main.jpg)
Pikle angielskie
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Ogórki gruntowe - 1 kg
Papryka czerwona - 750 g
Ząbki czosnku kilkanaście
Baldachy kopru do smaku
Cukier - 1,5 szklanki
Sól morska do smaku
Woda - 1,5 litra
Gorczyca do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórki pokroić w dość grube plastry wraz ze skórką, a paprykę w paski.
Warzywa układać warstwami w dużych słoikach przekładając pokrojonymi ząbkami czosnku oraz baldachami kopru. Dodać po trochę ziaren gorczycy.
W garnku zagotować wodę z cukrem, solą i octem. Wrzącą marynatą zalać warzywa, zakręcić słoiki i odstawić do ostygnięcia.
Zapasteryzować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.