![Fusilli pugliesi z serem burrata i suszonymi oliwkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-09/14556-photo-main.jpg)
Fusilli pugliesi z serem burrata i suszonymi oliwkami
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica
Składniki:
Czarne oliwki suszone do smaku
Ser burrata do smaku
Sól do gotowania makaronu
Sposób przygotowania:
Ser burrata rozdzielić na 4 porcje.
Czarne suszone oliwki rozciąć i wypestkować, miąższ pokroić w paski.
Na podgrzanych talerzach ułożyć świeżo odcedzony makaron, na środku ułożyć porcję burraty, posypać pokrojonymi oliwkami oraz sproszkowanym chili.
Od razu podawać.
Makaron wymieszać z serem, który zacznie się rozpływać pod wpływem wysokiej temperatury.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.