Budyniowa babka bananowa
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, cytrusy, pszenica
Składniki:
Duże jajka - 4 szt.
Drobny cukier - 3/4 szklanki
Olej rzepakowy - 3/4 szklanki
Proszek do pieczenia - 2 pełne łyżeczki
Sok z cytryny - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Mąkę pszenną wymieszać z sypkimi budyniami oraz proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej wlać olej, krótko zmiksować i stopniowo dodawać suche składniki nie przerywając miksowania.
Ciastem wypełnić kreskówkę i piec do suchego patyczka w temperaturze 175°
Babkę pokroić po zupełnym ostygnieciu, a najlepiej dopiero na drugi dzień.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.