Zupa krem z marchewki, ziemniaków i cukinii
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Marchewka - 500 g
Ziemniaki - 500 g
Wywar z kurczaka - 1,5 litra
Sól, pieprz biały, curry łagodne do smaku
Kwaśna śmietana 18% do smaku
Tosty jako dodatek kilka
Sposób przygotowania:
Cukinię (może być ze skórką) oraz marchewkę utrzeć na największych oczkach tarki i zeszklić na klarowanym maśle. Dodać do zupy. Got do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz wlać śmietanę. Zmiksować. Podawać z tostami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.