Pasztet z żółciaka siarkowego z warzywami
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Papryka czerwona - 1 szt.
Jajka - 2-3 szt.
Szczypiorek pęk
Zielone szparagi kilka
Koperek pęk
Pasta lubczykowa do smaku
Masło - 3 litra
Bułka tarta trochę
Sól, pieprz, kminek mielony do smaku
Dodatkowe informacje:
Waga żółciaka podana po zmieleniu.Sposób przygotowania:
Jeśli za bardzo się rumieni można zmniejszyć temperaturę o 10-20° lub nakryć arkusze m folii aluminiowej.
Po upieczeniu od razu wyjąć pasztet z foremki, ustawić na kratce, odcinać brzegi papieru, żeby swobodnie odparował. Pozostawić do ostygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.