![Budyń waniliowy z żółtkami i ksylitolem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11966-photo-main.jpg)
Budyń waniliowy z żółtkami i ksylitolem
![](/cache/a32x32/files/users/1125-avatar-1609959028.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Żółtka - 3-4 szt.
Masło - 50 g
Pasta waniliowa (lub esencja) do smaku
Ksylitol do smaku
Dodatkowe informacje:
Pyszny kremowy domowy budyń waniliowy bez dodatku białego cukru i chemicznych konserwantów czy barwników.Sposób przygotowania:
Do salaterek opłukanych zimną wodą wlać gorący budyń i podawać wg gustu - gorący, letni lub schłodzony w lodówce.
Ja podałam polany sosem czekoladowym i posypany krokantem migdałowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.