Budyń waniliowy z żółtkami i ksylitolem
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Żółtka - 3-4 szt.
Masło - 50 g
Pasta waniliowa (lub esencja) do smaku
Ksylitol do smaku
Dodatkowe informacje:
Pyszny kremowy domowy budyń waniliowy bez dodatku białego cukru i chemicznych konserwantów czy barwników.Sposób przygotowania:
Do salaterek opłukanych zimną wodą wlać gorący budyń i podawać wg gustu - gorący, letni lub schłodzony w lodówce.
Ja podałam polany sosem czekoladowym i posypany krokantem migdałowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.