Odwrócona rolada z jabłkami
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
Cukier - 1/4 szklanki
Budyń waniliowy - 2 opakowania
Cynamon mielony do smaku
Jajka duże - 3 szt.
Proszek do pieczenia - łyżeczka
Mąka pszenna - 2 płaskie łyżki
Olej rzepakowy - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
28 września obchodzimy Światowy Dzień Jabłka.Sposób przygotowania:
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, krótko zmiksować, a na koniec dolać olej nie przerywając miksowania.
Ciasto wylać równą warstwą na jabłka.
Piec 35-40 minut z termoobiegiem w temp 165°C.
Blaszkę z upieczonym ciastem nakryć ściereczką i odwrócić dnem do góry. Ostrożnie odkleić papier od warstwy jabłek. Za pomocą ściereczki zwinąć roladę możliwie ciasno układając końcowym brzegiem do spodu.
Pozostawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem przed pokrojeniem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.