Jabłka kiszone z przyprawami korzennymi
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: przetwory, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
Woda wysokomineralizowana
Sól kamienna kłodawska - 1 łyżka na litr wody
Płatki suszonego chrzanu do smaku
Kminek do smaku
Koperek świeży do smaku
Ziele angielskie do smaku
Owoce jałowca do smaku
Gorczyca biała do smaku
Kora cynamonu do smaku
Goździki - 1-2 na słój
Miód - 1 łyżeczka na litr wody
Dodatkowe informacje:
Jeśli zależy nam na szybszym ukiszeniu jabłek - można je pokroić w ćwiartki lub na połówki. Można również całe jabłuszka nakłuć możliwie gęsto wykałaczką albo ostrym nożem ponacinać bardzo płytko skórkę.Sposób przygotowania:
Słój odstawić w ciepłe miejsce na kilka lub kilkanaście dni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.