Śniadanko na początek jesieni
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
Jajka na twardo - 2 szt.
Ser pleśniowy typu camembert/brie - 120 g
Pomidory koktajlowe (kolorowe)
Natka pietruszki do smaku
Sok z cytryny do smaku
Olej bazyliowy do smaku
Sól morska, pieprz kolorowy, papryka wędzona do smaku
Dodatkowe informacje:
Sycące śniadanie bez węglowodanów, za to ze sporą zawartością białka i witamin - piękne kolorystycznie i bardzo smaczne.Sposób przygotowania:
Na rukoli ułożyć plasterki jajek na twardo, a na nich plasterki pomidorków koktajlowych.
Pomiędzy jajkiem ułożyć miękki ser pleśniowy typu brie albo camembert. Środek przybrać cząstkami niewielkich pomidorów. Składniki posypać solą morską, mielonym kolorowym pieprzem, wędzoną papryką słodką albo pikantną i listkami bazylii greckiej oraz natki pietruszki.
Wierzch skropić sokiem z cytryny ułatwiło olejem bazyliowym.
Podawać zaraz po przygotowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.