Smażona fasolka szparagowa w panierce
H A B I B I ☺Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
Jajko - 1-2 szt.
Bułka tarta
Masło klarowane
Sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku
Dodatkowe informacje:
Bardzo smaczna fasolka, która może być zarówno dodatkiem warzywnym do obiadu jak i samodzielną przekąską.Sposób przygotowania:
Jajka wybić do miski, dodać do smaku płynnej przyprawy do zup, sporo pieprzu i granulowanego czosnku - roztrzepać widelcem i włożyć do fasolkę. Ostrożnie wymieszać tak, aby każdy strączek był mokry od jajka.
Fasolkę niewielkimi porcjami przekładać do miski z bułką tartą - dokładnie obtaczać koniecznie otrzepując nadmiar bułki.
Opanierowaną układać na dużej patelni z rozgrzanym olejem połączonym z klarowanym masłem. Smażyć na rumiano.
Podawać z ulubionym zimnym sosem (czosnkowy, koperkowy, jogurtowy, tatarski, tzatziki), z kwaśną śmietaną lub ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.