Ryba po japońsku
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
ogórki korniszony 800ml słoik - 1 szt.
papryka konserwowa czerwona 800ml słoik - 1 szt.
kukurydza konserwowa w puszce - 1 szt.
cebula - 2-3 szt.
PANIERKA - GĘSTE CIASTO NALEŚNIKOWE
jaja - 2 szt.
mąka pszenna typ 550 - 2 szklanki
mleko - 1 szklanka
SOS
woda - 2 szklanki
cukier trzcinowy jasny - 2 łyżki
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
ketchup pikantny - 2 łyżki
olej - 1/4 szklanki
przyprawy do smaku
Sposób przygotowania:
Ze składników - panierka- przygotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Zanurzać filety, usmażyć na oleju.
Z podanych składników przygotować sos -połączyć i zagotować, a następnie jeszcze trzymać na wolnym ogniu przez ok. 5 minut.
W naczyniu układać warstwami rybę i warzywa, posypując odsączoną z zalewy kukurydzą. Wszystko zalać gorącym sosem. Zostawić do ostygnięcia. Podawać na zimno.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.