Makaron z sosem mięsnym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne, sosy
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, orkisz, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
- cebula - 1 szt.
- passata - 400 ml
- czosnek - 3 ząbki
- oscypek trochę
- sól różowa himalajska do smaku
- oregano - 1 łyżeczka
- bazylia łyżeczka
- mieta pieprzowa kilka listków
- makaron - 1 opakowanie
- olej do smażenia - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Wlać passatę, dodać roztarte w dłoniach zioła i zagotować. Gotować przez około 20 minut. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Odcedzić, następnie makaron dodać do sosu wymieszać w razie potrzeby doprawić sola i pieprzem.
makaron z sosem podawać posypany tartym oscypkiem lub innym serem i posiekaną miętą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.