Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, mięso, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
- plastry szynki kilka
- plastry sera żółrego kilka
- musztarda sarepska trochę
- masło - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na posmarowaną pierś ułożyć plaster szynki, na to plasterek sera i kawałek papryki. Zwijać jak roladki, spiąć wykałaczkami.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć roladki, podlać odrobiną wody (ok.1/2 szklanki). Na każdą roladkę położyć 1/2 łyżeczki masełka i piec około 40 min w temp. 200 st. C. Sos który wytworzy się podczas pieczenia można wykorzystać do polania roladek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.