![Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-04/7563-photo-main.jpg)
Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, mięso, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
- plastry szynki kilka
- plastry sera żółrego kilka
- musztarda sarepska trochę
- masło - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Na posmarowaną pierś ułożyć plaster szynki, na to plasterek sera i kawałek papryki. Zwijać jak roladki, spiąć wykałaczkami.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć roladki, podlać odrobiną wody (ok.1/2 szklanki). Na każdą roladkę położyć 1/2 łyżeczki masełka i piec około 40 min w temp. 200 st. C. Sos który wytworzy się podczas pieczenia można wykorzystać do polania roladek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.