Kapuśniaczek z młodej kapusty na wieprzowinie
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
- marchewka - 2 szt.
- pietruszka - 1 szt.
- ziemniaki - 4-6 szt.
- pomidory - 2 szt.
- mięso wieprzowe (żeberka lub łopatka)
- posiekany koperek - 1 łyżeczka
- sól morska, pieprz czarny mielony do smaku
- olej do smażenia - 2 łyżki
- cebula - 1/2 szt.
Sposób przygotowania:
Poszatkować kapustę, marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Tak przygotowane warzywa dodać do mięsa, gotować ok. 30 minut. W tym czasie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki dodać do zupy i gotować do miękkości. Na krótko przed końcem gotowania dodać posiekany szczypiorek i koperek, doprawić zupę do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.