Kutia
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Zawiera: miody, gluten, nabiał, orzechy wszystkie, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
pszenica na kutię bio - Babalscy - 150 g
mleko bio - Jasienica - 500 ml
masło extra bio - Jasienica - 1/2 kostki
rodzynki sułtanki bio - Bio Planet - 100 g
migdały bio - Bio Planet - 100 g
suszone śliwki kalifornijskie bez pestek bio - Bio Planet - 100 g
miód akacjowy bio - Alce Nero do smaku
Sposób przygotowania:
Mak ugotować w mleku z dodatkiem masła, odsączyć, następnie trzykrotnie zemleć w maszynce.
Do pszenicy dodać ostudzony, zmielony mak, rodzynki, orzechy włoskie, migdały oraz pokrojone na niewielkie kawałki suszone śliwki. Można dodać również inne bakalie np. suszone morele, figi, daktyle, orzechy pekan, brazylijskie, nerkowca itp.
Całość polać miodem i wymieszać.
Udekorować bakaliami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.