Rosół carry z prażonym słonecznikiem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
marchewka - 3 szt.
pietruszka - 1 szt.
por - 5 cm
cebula - 1 szt.
sól morska do smaku
pieprz czarny w ziarnach - 6 szt.
curry - 1-1,5 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Po zakończeniu gotowania przelewam rosół przez metalowe sitko do mniejszego garnka, pozbywając się w ten sposób wszelkich niechcianych składników (lub tego co z nich pozostało). Następnie z sitka wybieram te, które chcę zachować do spożycia (np. marchewkę, mięso czy pietruszkę). Rozgrzewam patelnię (bez tłuszczu) i wsypuję słonecznik. Po kilku minutach prażenia dodaję carry, całość mieszam ok. 1 minutę pilnując by się carry nie przypaliło. Dodaje do carry i słonecznika troszkę wywaru, by zebrać cały smak z patelni i całość wlewam do wywaru. Rosół szybko gotuję i podaję z makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.