Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jaja - 8 szt.
cukier - 8 łyżek
mąka pszenna typ 390 - 8 łyżek
mąka ziemniaczana - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier waniliowy - 1 torebka
MASA JABŁKOWA
jabłka - 2 kg
cukier do smaku
żelatyna - 1 łyżeczka
BITA ŚMIETANA
śmietana 30% - 1/2 litra
cukier puder - 3 łyżki
żelatyna - 4 łyżki
woda - 1/2 szklanki
Sposób przygotowania:
Wylać do formy, piec około 30 minut w temp. 175 stopni C. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia !
Śmietanę wyłożyć na biszkopt z jabłkami zupełnie zimnymi wyrównać i posypać czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.