Wieprzowina z pieczarkami w sosie brokułowym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, grzyby, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
brokuł - 1 szt.
marchew - 1 szt.
pieczarki - 15 dag
sól morska do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
masło klarowane (lub olej do smażenia) - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Na patelni rozpuścić masło przesmażyć pieczarki z odrobiną soli. Do gotującej się wody dodać marchew, umyte różyczki brokuła oraz pieczarki. Następnie na patelni po pieczarkach na dużym ogniu szybko zrumienić mięso i dodać do garnka z warzywami. Całość dusić do miękkości mięsa i rozpadnięcia się brokułów. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem, kaszą, ryżem czy plackami ziemniaczanymi wedle uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.