![Zupa grzybowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3893-photo-main.jpg)
Zupa grzybowa
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
włoszczyzna - 1 pęk
sól, pieprz do smaku
masło - 2 łyżki
woda - 2 litra
Sposób przygotowania:
Wlać wodę do garnka, włożyć włoszczyznę, cebulę, sól, pieprz i na małym ogniu gotować, aż wszystko będzie miękkie.
Gdy warzywa będą już miękkie, to wywar można przelać przez sitko by zupa była klarowna lub zostawić z warzywami.
Dodać grzyby i masło. Całość gotować ok. 20 minut. Można zupę podbić śmietaną.
Podawać z łazankami lub makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.