Pączki z konfiturą
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
- mąka pszenna - 600 g
- cukier - 1/2 szklanki
- mleko (ciepłe) - 2 szklanki
- spirytus - 2 łyżki
- cukier waniliowy - 1 opakowanie
- margaryna - 1/4 kostki
- żółtka jaj - 4 szt.
- olej do smażenia - 1 litr
- ulubiona konfitura lub dżem - 1 słoik
- cukier puder trochę
- mąka krupczatka - 400 g
- sól morska szczypta
Sposób przygotowania:
Gdy pączki wyrosną, a olej się rozgrzeje smażymy na nim pączki z obu stron. Po usmażeniu wyjmujemy je łyżką cedzakową i układamy na ręczniku papierowym, by pozbawić ich nadmiaru tłuszczu.
Po ostygnięciu posypujemy je cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.