Bezglutenowe kopytka z okrasą
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
mąka ziemniaczana - 10 dag
jajo - 1 szt.
sól morska - 2 łyżeczki
surowy boczek - 20 dag
cebula - 1 szt.
sól morska, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Do ostudzonych ziemniaków dodać mąkę ziemniaczaną, jajo i zagnieść gładkie ciasto. Gdy ciasto nie będzie chciało się formować podsypać je mąką. Z ciasta uformować wałki i pokroić je ukośnie na mniejsze kawałki. Kopytka wrzucić do gotującej się osolonej wody i gotować ok. 1 min od wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane kopytka wyjąć łyżką cedzakową.
Boczek skręcić przez maszynkę, wytopić na patelni. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni z wytopionym boczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną okrasą omaścić kopytka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.