Kapusta z fasolą
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: strączkowe
Składniki:
fasola biała bio - Bio Planet - 1/2 kg
cebula bio - 2 szt.
liść laurowy - 2 szt.
majeranek - 1 łyżka
sól morska, pieprz czarny mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Kapustę kiszoną należy dobrze wypłukać pod bieżącą wodą, odcisnąć by nie była kwaśna. Poszatkować .Włożyć do garnka, dodać troszkę wody, zeszkloną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie oraz majeranek i gotować na wolnym ogniu co najmniej przez godzinę - aż kapusta będzie miękka.
Gdy kapusta będzie już miękka dodać ugotowaną fasolę. Wymieszać i gotować jeszcze chwilę, żeby smaki się połączyły, a fasola ogrzała. Doprawić solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.