Zupa gulaszowa z mięsem mielonym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Zawiera: mięso, strączkowe, grzyby, wieprzowina
Składniki:
-dwie słodkie czerwone papryki
-puszka krojonych pomidorów
- 15 dag pieczarek
-ziemniaki kilka
-puszka czerwonej fasolki
- cebula
-ząbek czosnku
-3 spore marchewki
-przecier pomidorowy (mały)
- pieprz czarny do smaku
- ziarna czarnego pieprzu - 6-7 szt.
- liście laurowe - 3 szt.
- kmin szczypta
- majeranek - 1 łyżeczka
- słodka papryka - 3 łyżeczki
- osta papryka - 1/3 łyżeczki
- olej do smażenia - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Przyprawiamy wszystko majerankiem, słodką papryką, szczyptą kminku, listkami laurowymi, 6-7 ziarnami czarnego pieprzu, ostrą papryką solą i pieprzem mielonym do smaku.
Garnek uzupełniamy wodą do poziomu warzyw. Gotujemy 35 minut. Następnie dodajemy cały przecier oraz fasolę w puszce. Po ok 30 minutach zupa będzie gotowa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.