![Bitki wieprzowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3884-photo-main.jpg)
Bitki wieprzowe
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
cebula - 1 szt.
marchew - 1 szt.
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 3 szt.
woda - 1-2 szklanka
olej do smarzenia trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone mięso z szynki pokroić w plastry grubości ok. 1 cm, lekko je rozbić, doprawić solą i pieprzem. Każdy kawałek lekko obtoczyć w mące i smażyć na niewielkiej ilości oleju do mocnego zrumienienia. Mięso ma się szybko obsmażyć,a nie dusić. Rumiane mięso przełożyć do garnka. Na patelni, po smażeniu mięsa, podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, dodać do mięsa i dusić wszystko do miękkości ( ok. 40 minut). Doprawiam solą i pierzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.