![Łosoś w galarecie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-03/7216-photo-main.jpg)
Łosoś w galarecie
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: mięso, ryba i owoce morza
Składniki:
warzywa na bulion (marchew, por, seler, pietruszka, czosnek) - 1 pęk
sól morska do smaku
żelatyna - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Zalać łososia tak, aby ani ryba, ani dekoracja nie wystawały ponad powierzchnię płynu. Bulion należy wlewać bardzo ostrożnie i powoli, aby nie naruszyć struktury poukładanych kawałków ryby i dekoracji. Po wystudzeniu, wstawić półmisek do lodówki i poczekać, aż galareta porządnie stężeje.
Przed podaniem obowiązkowo skropić całość sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.