Żeberka w piwie
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: mięso, jęczmień, wieprzowina
Składniki:
piwo karmelowe - 250 ml
cebula - 1 szt.
majeranek - 1 łyżeczka
ziarna ziela angielskiego - 2 szt.
czosnek - 2 ząbki
marchew - 1 szt.
sól morska do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
papryka słodka mielona - 1 łyżeczka
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Mięso przełożyć do garnka i na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka. Cebulę przełożyć do żeberek (wraz z tłuszczem). Całość zalać piwem karmelowym i dodać drobno posiekany czosnek, obraną, umytą i pokrojoną marchewkę ,liście laurowe oraz ziele angielskie. Całość dusić do miękkości (około 1 godziny) - pod przykryciem na małym ogniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.