Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso
Składniki:
- cebula - 2 szt.
- boczek - 200 g
- jajo - 1 szt.
- pieprz czarny mielony do smaku
- woda do ugotowania makaronu - 2 litra
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić na kawałeczki i podsmażyć na patelni. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do boczku i podsmażać razem. Makaron odcedzić i dodać do boczku i cebuli. Można dodać ulubione zioła, przyprawić solą i pieprzem. Wbić jedno jajko i wymieszać. Podgrzewać od czasu do czasu mieszając, do momentu aż jajko się zenie. Podawać od razu, udekorować listkami bazylii.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.