![ZEBRA](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-11/6610-photo-main.jpg)
ZEBRA
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica
Składniki:
- olej - 1 szklanka
- woda przegotowana - 1 szklanka
- mąka pszenna 2 szklanki + - 2 łyżki
- cukier - 1 szklanka
- proszek do peczenia - 3 łyżeczki
- cukier waniliowy - 1 opakowanie
- bułka tarta do wysypania formy trochę
Sposób przygotowania:
Na środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ma się stopniowo rozlewać). Piec ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest już gotowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.