Kasza jaglana z rosołem wołowo-drobiowym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na najlepszą JAGLANKĘ, kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób, wołowina
Składniki:
- kurczak - 1/2 szt.
- mięso wołowe antrykot, oczko, pręga - 350 g
- pietruszka korzeń - 1 szt.
- seler - 1/4 szt.
- cebula - 1 szt.
- por - 5 cm
- sól morska do smaku
- natka pietruszki - 1 łyżeczka
- ziarna pieprzu czarnego - 7 szt.
- gałązka lubczyku - 2 szt.
- gałązka naci selera - 1 szt.
- pieprz czarny mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Gotowy rosół można przecedzić przez sitko i doprawić do smaku solą i pieprzem opcjonalnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.