Ciasto jogurtowe
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
proszek do piczeczenia bio - Amylon - 2 łyżeczki
mąka pszenna typ 550 bio - Bio Planet - 500 g
cukier waniliowy bio - Amylon - 1/2 opakowania
cukier trzcinowy jasny bio - Bio Planet - 250 g
pergamin lub masło/margaryna i bułka tarta do formy
jaja bio - 4 szt.
rodzynki sułtanki bio - Bio Planet - 1 garść
Sposób przygotowania:
Dodać jogurt naturalny i olej wymieszać. Do masy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - dobrze połączyć składniki na jednolitą masę. Dodać rodzynki - wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej pergaminem lub wysmarowanej masłem/margaryną i oprószonej bułką tartą.
Piec 60-70 minut w temp. 170 stopni C.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem dla ozdoby
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.