![Papryka marynowana](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2932-photo-main.jpg)
Papryka marynowana
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Zawiera: miody
Składniki:
DO KAŻDEGO SŁOIKA WŁOŻYĆ PO:
liść laurowy - 1 szt.
ziele angielskie (ziarenka) - 2-3 szt.
pieprz czarny ( ziarenka) - 3 szt.
gorczyca - 1/2 łyżeczki
oliwa - 1 łyżeczka
woda - 3 litra
ocet 10% - 3 szklanki
cukier - 3 szklanki
sól - 3 łyżki
miód - 3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Do wyparzonych słoików włożyć wszystkie składniki wymienione wyżej i ułożyć ciasno paprykę.
Składniki zalewy zagotować w garnku tak, by się rozpuściły. Zalać paprykę w słoiczkach, dobrze zakręcić. Pasteryzować ok. 10 minut. Odstawić słoiki do góry dnem do wystygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.