Wątróbka drobiowa z jabłkiem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
- kwaśne jabłko - 1 szt.
- cebula - 1 szt.
- olej do smażenia trochę
- majeranek do smaku
sól himalajska do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na nią cebulę. Lekko ją posolić, bo wówczas szybciej mięknie. Smażyć do momentu, aż zmięknie i uzyska lekko złoty kolor. Następnie przełożyć do miseczki.
Na tej samej patelni smażyć następnie wątróbkę dolewając nieco oleju. Po kilku minutach smażenia odwrócić wątróbkę na drugą stronę. Gdy wątróbka jest już usmażona, podlać ja szklanką wody, połączyć ją z cebulką, jabłkiem na jednej patelni, pomieszać i chwilkę razem poddusić na małym ogniu. Dodać majeranek roztarty w dłoniach, przyprawić solą do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.