Ciasto ze szpinakiem - Leśny mech
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
- jajka - 4 szt.
- cukr lub ksylitol - 1 i 1/3 szklanki
- olej - 1 i 1/3 szklanki
- mąka krupczatka - 1 i 1/2 szklanki
- mąka tortowa - 1 szklanka
- śmietana kremówka 30% - 400 ml
- cukier puder lub ksylitol - 2 łyżki
- galaretka cytrynowa lub agrestowa - 1 szt.
- pestki granatu do dekoracji trochę
- masło i bułka tarta do formy trochę
Sposób przygotowania:
Z wystudzonego ciasta odciąć wierzch ciasta - na ok. 2/3 wysokości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.