Gulasz wieprzowa
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, grzyby, pszenica, wieprzowina
Składniki:
- duża cebula - 1 szt.
- ziele angielskie - 3 szt.
- liście laurowe szt.
grzybki suszone - 4 szt.
- wody lub bulion - 2 szklanki
- sól morska do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- olej do smażenia - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, namoczone grzyby wraz z wodą. Dusimy mięso na wolnym ogniu, aż będzie wystarczająco miękkie. W razie potrzeby możemy dodać odrobinę wody.
Na końcu doprawiamy sos solą i pieprzem. Podajemy z ulubioną kaszą, czy plackami ziemniaczanymi i ogórkiem. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.