![Zupa ogórkowa z ryżem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-05/5260-photo-main.jpg)
Zupa ogórkowa z ryżem
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
4-5 ogórków kiszonych
2 marchewki
1 pietruszka
sól morska do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
2 łyżki śmietany
Sposób przygotowania:
Jarzyny zetrzeć na grubej tarce, wrzucić je do zupy. Dodać ryż i gotować, aż napęcznieje. Ogórki również zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut, doprawić pieprzem. Zabielić zupę śmietaną. Na końcu posypać świeżym lub suszonym koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.