![Pstrąg pieczony z warzywami - ryba](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3722-photo-main.jpg)
Pstrąg pieczony z warzywami - ryba
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
mrożona mieszanka warzywna - 1 opakowanie
przyprawa do ryb - 3 łyżeczki
masło - 3 łyżki
cytryna - 4 plastry
sok z cytryny trochę
Sposób przygotowania:
Na 2 łyżkach masła podsmażyć mieszankę warzywną.
Następnie przełożyć ją do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułożyć rybę, skórą do góry. Skórę można ponacinać i ułożyć plastry cytryny oraz 1 łyżeczkę masła. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.