Bitki wieprzowe w sosie warzywnym podane na komosie ryżowej
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
- cebula - 3 szt.
- marchewka - 3 szt.
- pietruszka - 1 szt.
- sól morska do smaku
- mąka ziemniaczana (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
- masło klarowane do smażenia trochę
- komosa ryżowa - 250 g
Sposób przygotowania:
W między czasie ugotować komosę ryżową w osolonej wodzie.
Gdyby sos był za rzadki można go odparować - czyli gotować bitki na wolnym ogniu bez przykrycia do osiągnięcia żądanej gęstości lub przed końcem duszenia mięsa 1łyżeczkę mąki ziemniaczanej połączyć z paroma łyżkami zimnej wody, przelać do garnka, wymieszać i zagotować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.