Polędwiczki w sosie kurkowym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kurki - 20 dag
cebula - 1 szt.
śmietana - 2 łyżki
bulion drobiowy - 2 szklanki
koperek - 1/2 pęku
sól morska, pieprz czarny mielony do smaku
słodka papryka mielona szczypta
olej - do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Polędwiczki pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem oraz słodką papryką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać polędwiczki i cebulę - smażyć krótko na dużym ogniu. Przełożyć do kurek - gotować ok. 5 min.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, zahartować kilkoma łyżkami wywaru i wlać do kurek. Całość wymieszać i zagotować. Dodać posiekany koperek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.