![Krokiety mięsne](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-08/5936-photo-main.jpg)
Krokiety mięsne
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, Sylwester
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
- mięso gotowane (może być z rosołu) - 1/2 kg
- cebula - 1 szt.
- jajo - 1 szt.
- sól morska do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
CIASTO NALEŚNIKOWE
- mleko - 1/2 litra
- jaja - 2 szt.
- czosnek - 1 ząbek
PANIERKA
- bułka tarta - 10 dag
- jajo - 1 szt.
- olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Tak przygotowany farsz odstawić do ostygnięcia, po czym nakładać na naleśniki i zawijać.
Przed podaniem panierować krokiety w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.