Zupa jarzynowa na króliku
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
- średnia marchew - 3 szt.
- pietruszka - 1 szt.
- ziemniaki - 1/2 kg
- ryż biay - 1/2 szklanki
- groszek konserwowy - 1 opakowanie
- por kawałek
- natka pietruszki trochę
- sól morska do smaku
- pieprz w ziarnach - 4-5 szt.
- śmietana 18% - 2 łyżki
- woda - 2 litra
Sposób przygotowania:
Ja w tym miejscu odlewam część zupy i wraz z mięsem z królika miksuję ją dla malutkiej córeczki.
Pozostałą zupę doprawiam solą ( gdy nie macie małego brzdąca możecie już na początku gotowania wstępnie posolić wywar), oraz zabielić śmietaną. Zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.