Schab pieczony w rękawie
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
1 łyżeczka soli morskiej
2 łyżki majeranku
1 czubata łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
7 ziarenek jałowca
3 łyżki oleju
3 łyżeczki sosu Worcestershire
3 liście laurowe
olej do obsmażenia mięsa
Sposób przygotowania:
Obsmażyć mięso ze wszystkich stron na gorącym oleju . Włożyć mięso do rękawa. Wlać 4 łyżki wody i włożyć liście laurowe. Zamknąć
rękaw do pieczenia i umieścić go w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika. Piec mięso przez 60 minut (1kg mięsa
= godzina pieczenia). Po godzinie ostrożnie rozciąć rękaw od góry i rozwinąć tak, żeby nie wypłynął sok z pieczenia i podpiec mięso przez 10 min. Wyjąć mięso z piekarnika i odstawić na 10 min. , jeśli ma być podane na gorąco lub zostawić do wystudzenia - będzie pyszne na zimno z chrupiącym pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.