![Pulpety wieprzowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4570-photo-main.jpg)
Pulpety wieprzowe
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
jajko - 1 szt.
cebulka mała - 1 szt.
olej do smażenia
sucha bułka - 1/2 szt.
bułka tarta do obtoczenia pulpetów trochę
marchew - 1 szt.
pietruszka korzeń kawałek
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wlać do garnka szklankę wody, dodać z tartą na tarce o grubych oczkach a wcześniej umytą i obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać obsmażone pulpety. Całość gotować ok. 10 minut, doprawić solą i pieprzem. Gdy sos będzie za rzadki roztrzepać w odrobinie zimnej wody mąkę ziemniaczaną i dodać do sosu, zagotować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.