• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyMusaka - zapiekanka z bakłażanem
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Musaka - zapiekanka z bakłażanem

Musaka - zapiekanka z bakłażanem

Tylko z Natury

Rodzaj posiłku: zapiekanki

Kuchnia (region): grecka

Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi

26 osób lubi to
15 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

90 min 8 porcji

Składniki:

bakłażany - 2 szt.
mięso mielone wołowo-wieprzowe lub baranina - 1 kg
oliwa z oliwek - 50 ml
cebula - 2 szt.
cynamon szczypta
pulpa lub passata pomidorowa - 500 g
wino czerwone wytrawne - 100 ml
mleko - 600 ml
masło - 120 g
mąka - 100 g
gałka muszkatołowa - 3 szczypty
żółtko - 2 szt.
ser grecki - 200 g
sól morska do smaku
pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Bakłażany myjemy, kroimy wzdłuż w plastry o grubości 1 cm. Opruszamy solą a po kilku minutach ręcznikiem papierowym zbieramy rosę z plastrów. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy plastry bakłażana z obu stron. Usmażone kawałki bakłażana odsączamy na ręczniku papierowym.
KROK 2:  SOS POMIDOROWY:
W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy ją do zeszklenia. Dodajemy mięso mielone, mieszamy, rozdrabniamy na małe kawałeczki, Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pulpę pomidorową, czerwone wino i szczyptę cynamonu. Mieszamy. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 20 minut.
Na sam koniec gotowania doprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy.
KROK 3:  SOS BESZAMELOWY:
W garnku na wolnym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego mąkę, prażymy mąkę z masłem przez 2 minuty, cały czas mieszając. Stopniowo dodajemy mleko, całość mieszamy za pomocą trzepaczki. Doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy gałkę muszkatołową i żółtka. Mieszamy i odstawiamy. Próbujemy jak zajdzie taka potrzeba, możemy na koniec doprawić jeszcze szczyptą gałki muszkatołowej i solą do smaku.
KROK 4:  Plastry bakłażana układamy na dnie naczynia żaroodpornego, następnie wykładamy mięso z sosem pomidorowym, a na nie kolejną warstwę bakłażanów.
KROK 5:  Całość polewamy sosem beszamelowym,
KROK 6:  Górę posypujemy pokruszonym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (termoobieg) na 45 minut (Musakę możemy zapiekać nawet 60 minut).
26 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO ŚWIEŻE 2 % BIO 0,9 L (BUTELKA) - JASIENICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ŁAGODNA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN ŁAGODNA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) -  EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    MASŁO KOSTKA (82 % TŁUSZCZU) BIO (około 0,30 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PULPA POMIDOROWA BIO 500 g - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    PULPA POMIDOROWA BIO 500 g - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SZYNKA SUROWA BIO (około 0,40 kg) - WASĄG (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    SZYNKA SUROWA BIO (około 0,40 kg) - WASĄG (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Tylko z Natury

  • Rosół imbirowy

     Tylko z Natury
  • Polędwiczki w sosie maślakowym

     Tylko z Natury
  • Sos beszamelowy

     Tylko z Natury
  • Naleśniki z dżemem truskawkowym

     Tylko z Natury
  • Farfalle z brokułem i pieczarkami bio

     Tylko z Natury
  • Sos grzybowy

     Tylko z Natury
  • Sałatka z botwinką

     Tylko z Natury
  • Bigos z cukinii

     Tylko z Natury
  • Talarki z siadłym mlekiem

     Tylko z Natury
  • Bigos z młodej kapusty

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa z pęczakiem

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem mięsnym

     Tylko z Natury
  • Pieczona karkówka

     Tylko z Natury
  • Żeberka w miodzie

     Tylko z Natury
  • Spaghetti bolognese

     Tylko z Natury
  • Papryka marynowana

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Krokiety mięsne

     Tylko z Natury
  • Ryba panierowana smażona

     Tylko z Natury
  • Ziemniaki z masłem i serem

     Tylko z Natury
  • Zupa cyferkowa

     Tylko z Natury
  • Rolada makowa

     Tylko z Natury
  • Kompot z suszu

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami w sosie sojowym

     Tylko z Natury
  • Żeberka w warzywach

     Tylko z Natury
  • Chleb w jajku

     Tylko z Natury
  • Ciastka francuskie

     Tylko z Natury
  • Talarki z siadłym mlekiem

     Tylko z Natury
  • Poniedziałkowe nalesniki z mięsem z rosołu

     Tylko z Natury
  • Sałatka z nowalijek

     Tylko z Natury
  • Pieczeń schabowa

     Tylko z Natury
  • Surówka z kapusty pekińskiej i selera

     Tylko z Natury
  • Filet z dorsza w panierce z pieczonymi ziemniaczkami

     Tylko z Natury
  • Pizza z szynką, pieczarkami i cebulą

     Tylko z Natury
  • Ciasto ze szpinakiem - Leśny mech

     Tylko z Natury
  • Jaja faszerowane w skorupkach

     Tylko z Natury
  • Ciasto jogurtowe

     Tylko z Natury
  • Kotlety pieczarkowo - jajeczne

     Tylko z Natury
  • Sałatka z kurczakiem

     Tylko z Natury
  • Jajo sadzone na sałacie

     Tylko z Natury
  • Łosoś w galarecie

     Tylko z Natury
  • Sałatka brokułowa z ryżem i ogórkiem

     Tylko z Natury
  • Bezglutenowe kopytka z okrasą

     Tylko z Natury
  • Musaka - moussaka

     Tylko z Natury
  • Bigos

     Tylko z Natury
  • Muszle ze szpinakiem i ricottą

     Tylko z Natury
  • Lunchbox - czyli wiosenna sałatka z fetą

     Tylko z Natury
  • Łopatka w sosie czosnkowo- majerankowym z pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Komosa ryżowa z kurczakiem i warzywami

     Tylko z Natury
  • Fasolka szparagowa na masełku z bułką tartą

     Tylko z Natury
  • Kuskus z kurczakiem i warzywami

     Tylko z Natury
  • Sałatka wiosenna

     Tylko z Natury
  • Drożdżowe racuchy z jabłkiem

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa

     Tylko z Natury
  • Karp wigilijny w panierce

     Tylko z Natury
  • Zupa ogórkowa

     Tylko z Natury
  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Boczek rolowany

     Tylko z Natury
  • Rolada szpinakowo - łososiowa

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka makaronowa

     Tylko z Natury
  • Rolada z kaczki

     Tylko z Natury
  • Sałatka Jakuba

     Tylko z Natury
  • Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

     Tylko z Natury
  • Zupa grzybowa

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami - chińszczyzna

     Tylko z Natury
  • Barszcz biały

     Tylko z Natury
  • Duszona wieprzowina w sosie cebulowo-szczypiorowym

     Tylko z Natury
  • Dziecinnie prosta babka drożdzowa

     Tylko z Natury
  • Cukinia z patelni

     Tylko z Natury
  • Szybka sałatka

     Tylko z Natury
  • Kasza gryczana z warzywami

     Tylko z Natury
  • Sałatka

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem warzywnym

     Tylko z Natury
  • Kutia

     Tylko z Natury
  • Pulpety wieprzowe z ryżem

     Tylko z Natury
  • Śliwki suszone zawijane w boczku

     Tylko z Natury
  • Łosoś wędzony w tortilli

     Tylko z Natury
  • Krupnik z kaszą jaglaną

     Tylko z Natury
  • Pleśniak

     Tylko z Natury
  • Pomidory z mozzarellą

     Tylko z Natury
  • Sałatka z brokuła, jaja i pomidora

     Tylko z Natury
  • Kruche rurki z kremem

     Tylko z Natury
  • Koktail ogórkowo - ziołowy

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa na żeberkach wieprzowych

     Tylko z Natury
  • Quinoa z kurczakiem, kiełbaską i warzywami

     Tylko z Natury
  • Rolada z kaczki

     Tylko z Natury
  • Cukinia z marchewką i cebulką

     Tylko z Natury
  • Pasta z warzywami

     Tylko z Natury
  • Żółta sałatka

     Tylko z Natury
  • Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Warzywa z patelnii ze schabem

     Tylko z Natury
  • Sos śmietanowo-pieczarkowy

     Tylko z Natury
  • Fasola Jaś z cebulą

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe w sosie pieczarkowym

     Tylko z Natury
  • Poniedziałkowa zupa pomidorowa na rosole i soku pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Makaron z boczkiem, cebulą i jajkiem

     Tylko z Natury
  • Schab w sosie winnym

     Tylko z Natury
  • Spaghetti z sosem pomidorowo-paprykowym

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z wołowiną, pieczarkami w warzywach

     Tylko z Natury
  • Zupa kalafiorowa

     Tylko z Natury
  • Zimowa zupa jarzynowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Croissants

     Tylko z Natury
  • Czerwony barszcz zabielany z kraszonymi ziemniakami

     Tylko z Natury
  • Kapusta z grochem

     Tylko z Natury
  • Prosta babka budyniowa

     Tylko z Natury
  • Makaron spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Pierogi z serem

     Tylko z Natury
  • Sos czosnkowy

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z rosołem wołowo-drobiowym

     Tylko z Natury
  • Kompot truskawkowo-jabłkowy

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe

     Tylko z Natury
  • Pstrąg faszerowany

     Tylko z Natury
  • Papryka marynowana z cebulą

     Tylko z Natury
  • Schab a'la Wellington

     Tylko z Natury
  • Zupa marchewkowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Jaja na twardo w szynce

     Tylko z Natury
  • Pijany gulasz wieprzowy

     Tylko z Natury
  • Kluski na parze - pampuchy

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa z cebulką i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Pulpety wieprzowe

     Tylko z Natury
  • Rosół z kury zielononóżki

     Tylko z Natury
  • Zupa pieczarkowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Sałatka makaronowo - brokułowa

     Tylko z Natury
  • Jagła

     Tylko z Natury
  • Fasola Wigilijna na mleku

     Tylko z Natury
  • Tort śmietanowo-malinowy

     Tylko z Natury
  • Marynowana mizeria z ogórków

     Tylko z Natury
  • Pomidory z mozzarellą i sosem czosnkowym

     Tylko z Natury
  • Domowa pizza

     Tylko z Natury
  • Kalafior oraz brokuł z wody

     Tylko z Natury
  • Zupa krem jarzynowa z kaszą gryczaną i szczypiorem

     Tylko z Natury
  • Żeberka wieprzowe w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Schab w sosie

     Tylko z Natury
  • Zimne nóżki

     Tylko z Natury
  • Schab pieczony w rękawie

     Tylko z Natury
  • Ciastka pszenno-jaglane z konfiturą porzeczkową

     Tylko z Natury
  • Bułka- warkocz

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

     Tylko z Natury
  • Bigos z młodej kapusty na żeberkach

     Tylko z Natury
  • Roladki z tortilli z serem i szynką

     Tylko z Natury
  • Gulasz wieprzowy

     Tylko z Natury
  • Pęczak na słodko

     Tylko z Natury
  • Zupa ogórkowa z ryżem

     Tylko z Natury
  • Filet z piersi kurczaka z ananasem

     Tylko z Natury
  • Szarlotka z pianką

     Tylko z Natury
  • Sałata z kapusty pekińskiej i roszponki

     Tylko z Natury
  • Sos kurkowy

     Tylko z Natury
  • Babka

     Tylko z Natury
  • Zupa krem marchewkowa

     Tylko z Natury
  • Pączki z konfiturą

     Tylko z Natury
  • Rolada biszkoptowa z garaletką Wandzi

     Tylko z Natury
  • Kruche ciasteczka jaglane

     Tylko z Natury
  • Polędwiczki w sosie kurkowym

     Tylko z Natury
  • Żur na zakwasie

     Tylko z Natury
  • Tort galaretkowy

     Tylko z Natury
  • Gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Kurczak z warzywami po chińsku

     Tylko z Natury
  • Obwarzanki / pączki kukurydziane

     Tylko z Natury
  • Pierś z kurczaka w sosie smietanowo-koperkowym

     Tylko z Natury
  • Ryba po japońsku

     Tylko z Natury
  • Schab po warszawsku

     Tylko z Natury
  • Krem z warzyw z krążkami cebuli i pieczoną papryką opruszony nasionami konopii

     Tylko z Natury
  • Kremowa zupa kalafiorowa

     Tylko z Natury
  • Obwarzanki (oponki drożdżowe)

     Tylko z Natury
  • Kopytka

     Tylko z Natury
  • Rosół z wiejskiego koguta z naleśnikiem

     Tylko z Natury
  • Placki ziemnaczane

     Tylko z Natury
  • Sałatka wiosenna

     Tylko z Natury
  • Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

     Tylko z Natury
  • Rizotto warzywne

     Tylko z Natury
  • Fusilli ze schabem gotowanym

     Tylko z Natury
  • Szynka gotowana

     Tylko z Natury
  • Rolada serowa faszerowana mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Buraczki do obiadu

     Tylko z Natury
  • Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchwi

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone z ryżem

     Tylko z Natury
  • Kotlet schabowy

     Tylko z Natury
  • Ptysie z bitą śmietaną

     Tylko z Natury
  • Kapusta z fasolą

     Tylko z Natury
  • Kolorowe naleśniki

     Tylko z Natury
  • Fasola Jaś z bułką tartą

     Tylko z Natury
  • Kurczak z fasolą czerwoną i pomidorami

     Tylko z Natury
  • Pstrąg pieczony z warzywami

     Tylko z Natury
  • Zupa z soczewicy czerwonej

     Tylko z Natury
  • Pierś z kurczaka w panierce

     Tylko z Natury
  • Ciasto jaglane z garaletką

     Tylko z Natury
  • Farfalle z klopsami

     Tylko z Natury
  • Zielony kefir

     Tylko z Natury
  • Kluski z makiem

     Tylko z Natury
  • Kapusta zasmażana

     Tylko z Natury
  • Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

     Tylko z Natury
  • Sernik

     Tylko z Natury
  • Sos grzybowy

     Tylko z Natury
  • Karp nadziewany kaszą gryczaną

     Tylko z Natury
  • Sałatka z brokuła i jaj

     Tylko z Natury
  • Pieczarkowa

     Tylko z Natury
  • Ryż z jabłkiem i śmietaną

     Tylko z Natury
  • Gruszka w sosie waniliowym

     Tylko z Natury
  • Pasztet drobiowy

     Tylko z Natury
  • Kotlety z jaj (jajeczne)

     Tylko z Natury
  • Quinoa z ryżem, jajko sadzone z marchewką

     Tylko z Natury
  • Sałatka jesienna

     Tylko z Natury
  • Pączki z makiem

     Tylko z Natury
  • Ptysie z pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Jajecznica na maśle z cebulką

     Tylko z Natury
  • Pomidory nadziewane sałatka śledziową

     Tylko z Natury
  • Zupa na kwaszonej kapuście

     Tylko z Natury
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem

     Tylko z Natury
  • Śledź w sosie pomidorowym z suszonymi śliwkami i cynamonem

     Tylko z Natury
  • Soczysty schab pieczony

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa bio

     Tylko z Natury
  • Wuzetka W-Z

     Tylko z Natury
  • Kapuśniaczek z młodej kapusty na wieprzowinie

     Tylko z Natury
  • Gulasz z dzika

     Tylko z Natury
  • Sałatka z kalafiora, marchwi, pietruszki i pomidora

     Tylko z Natury
  • Marchewka do obiadu

     Tylko z Natury
  • Zupa pieczarkowa

     Tylko z Natury
  • Koktajl z banana, pietruszki, borówki amerykańskiej, jabłka i mięty

     Tylko z Natury
  • Sernik na kruchym cieście Wandzi

     Tylko z Natury
  • Grzyby marynowane

     Tylko z Natury
  • Makaron z sosem pomidorowym

     Tylko z Natury
  • Sałatka z bulgurem

     Tylko z Natury
  • Kotlet schabowy - klasyczny

     Tylko z Natury
  • Sałatka jarzynowa

     Tylko z Natury
  • Faworki - chrust

     Tylko z Natury
  • Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

     Tylko z Natury
  • Zupa brokułowa z kabanosem

     Tylko z Natury
  • Zupa zacierkowa

     Tylko z Natury
  • Biszkoptowa rolada z jabłkami

     Tylko z Natury
  • Potrawka z kurczaka

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Zupa malezyjsko-polska

     Tylko z Natury
  • Łazanki

     Tylko z Natury
  • Pulpety wołowe w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Gotowana rolada drobiowa faszerowana marchewką, serem i mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

     Tylko z Natury
  • Gulasz wieprzowa

     Tylko z Natury
  • Surówka z ogórków kwaszonych

     Tylko z Natury
  • Złoty Chleb

     Tylko z Natury
  • Pierogi mięsne zapiekane z pieczarkami w śmietanie pod serową pierzynką

     Tylko z Natury
  • Oszukane caprese

     Tylko z Natury
  • Dietetyczny makaron z warzywami

     Tylko z Natury
  • Knedle z mięsem

     Tylko z Natury
  • Sałatka z pomidora i ogórków

     Tylko z Natury
  • Kompot wieloowocowy na zimę

     Tylko z Natury
  • Przecier pomidorowy

     Tylko z Natury
  • Pieczona wieprzowina w sosie z cebuli, marchwi, pomidorów oraz prażonych pestek słonecznika

     Tylko z Natury
  • Murzynek

     Tylko z Natury
  • Pasta z wędzonej makreli na krakersach

     Tylko z Natury
  • Rosół carry z prażonym słonecznikiem

     Tylko z Natury
  • ZEBRA

     Tylko z Natury
  • Pierogi twarogowo-szpinakowe

     Tylko z Natury
  • Schab gotowany

     Tylko z Natury
  • Wieprzowina z pieczarkami w sosie brokułowym

     Tylko z Natury
  • Zupa pomidorowa z mięsem mielonym, i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Surówka z marchwi, selera i jabłka

     Tylko z Natury
  • Roladki z piersi kurczaka z szynką, serem i papryką

     Tylko z Natury
  • Porka

     Tylko z Natury
  • Łosoś w sosie koperkowym

     Tylko z Natury
  • Makaron z kiełbaską, cebulką i serem

     Tylko z Natury
  • Zupa gulaszowa z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Łazanki z mięsem mielonym

     Tylko z Natury
  • Krokiety z pieczarkami i cebulką - wigilijne

     Tylko z Natury
  • Ziołowy kurczak

     Tylko z Natury
  • Kluski śląskie

     Tylko z Natury
  • Warzywna zupa z makaronem

     Tylko z Natury
  • Śledzie w sosie pomidorowym z curry

     Tylko z Natury
  • SpongeBob Kanciastoporty - by niejadek zjadł obiadek

     Tylko z Natury
  • Zapiekanka ziemniaczana - czyli przegląd lodówki

     Tylko z Natury
  • Rosół drobiowo - wołowy

     Tylko z Natury
  • Piwo grzane na zimowe wieczory

     Tylko z Natury
  • Zalewajka na kwaszonej kapuście babci

     Tylko z Natury
  • Schabowy w panierce z płatków jaglanych

     Tylko z Natury
  • Cukinia faszerowana ryżem, pieczarkami i cebulą

     Tylko z Natury
  • Szynka pieczona w warzywach

     Tylko z Natury
  • Schab ze śliwką

     Tylko z Natury
  • Koktajl pietruszkowo-brzoskwiniowo-bananowy

     Tylko z Natury
  • Krabik z jabłka - coś dla niejadka

     Tylko z Natury
  • Wieprzowina w sosie własnym

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa na króliku

     Tylko z Natury
  • Pizza z sosem pomidorowym, serem, szynką, boczkiem, salami, cebulą i mozzarellą,

     Tylko z Natury
  • Orzechowiec

     Tylko z Natury
  • Sałatka Zdrowa Zieleninka

     Tylko z Natury
  • Diabelska pizza

     Tylko z Natury
  • Zrazy drobiowe z pieczarkami i cebulką

     Tylko z Natury
  • Wigilijny bigos z grzybami

     Tylko z Natury
  • Zupa z muli

     Tylko z Natury
  • Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana

     Tylko z Natury
  • Sos korniszonowy

     Tylko z Natury
  • Grochówka wojskowa

     Tylko z Natury
  • Zielony koktajl z ogórka

     Tylko z Natury
  • Pierś kurczaka z warzywami

     Tylko z Natury
  • Ogórki po Żydowsku

     Tylko z Natury
  • Gołąbki w kapuście włoskiej

     Tylko z Natury
  • Markizy owsiane z marchewką

     Tylko z Natury
  • Placki amarantusowe

     Tylko z Natury
  • Ryżanka

     Tylko z Natury
  • Wegetariańska galaretka warzywna

     Tylko z Natury
  • Duszona wieprzowina

     Tylko z Natury
  • Sałatka z fenkuła, selera naciowego oraz papryki

     Tylko z Natury
  • Lasagne bolognese

     Tylko z Natury
  • Bitki wieprzowe w sosie warzywnym podane na komosie ryżowej

     Tylko z Natury
  • Kurczak w sosie curry z ryżem jaśminowym

     Tylko z Natury
  • Świderki z warzywami

     Tylko z Natury
  • Żeberka w piwie

     Tylko z Natury
  • Kurczak faszerowany mięsem mielonym i pieczarkami

     Tylko z Natury
  • Zupa z fasolką szparagową

     Tylko z Natury
  • Kruche rogaliki

     Tylko z Natury
  • Zupa rybna

     Tylko z Natury
  • Pieczona marchew z cukinią w ziołach

     Tylko z Natury
  • Carpaccio z buraka

     Tylko z Natury
  • Zupa jarzynowa

     Tylko z Natury
Zobacz więcej przepisów
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
bardzo lubie baklazany i musake
26.01.2016, godz. 13:39
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
ja również, ale niestety jestem na bakłażany straszliwie uczulona
15.04.2018, godz. 23:13
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Pycha!
20.03.2016, godz. 19:01
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
pychotka
24.07.2016, godz. 20:03
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Nie jadłam wiec myślę że będzie pyszna;)
15.01.2017, godz. 19:47
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
naprawdę nie jadłaś jeszcze musaki? to znany od bardzo dawna przepis kuchni greckiej
15.04.2018, godz. 23:14
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
lubię
23.02.2018, godz. 21:00
hela11
hela11 powiedział/a:
Uwielbiam
22.10.2018, godz. 23:55
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
ciekawa
18.09.2019, godz. 09:59
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pycha zapiekanka
30.01.2020, godz. 12:37
Renixx
Renixx powiedział/a:
Super ;)
19.03.2020, godz. 19:41
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Rewelacja
13.09.2020, godz. 17:03
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
03.12.2020, godz. 13:34
annaeko
annaeko powiedział/a:
super
26.02.2022, godz. 12:16
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
fajna
03.02.2023, godz. 16:14

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).