![Zupa jarzynowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-10/2978-photo-main.jpg)
Zupa jarzynowa
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 3 szt.
fasolka szparagowa kilkanaście
brukselka kilkanaście
pietruszka - 1 szt.
seler kawałek
por kawałek
natka pietruszki - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż garść
śmietana - 2 łyżki
woda - 3,5 litra
Sposób przygotowania:
Śmietanę rozprowadzić w zimnej wodzie, przed dodaniem do zupy zahartować ją gorącą zupą. Zaprawić i zagotować.
Posypać posiekaną natką pietruszki, przyprawić pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.