![Knedle z mięsem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-01/9304-photo-main.jpg)
Knedle z mięsem
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
- mąka pszenna - 30 dag
- ugotowane ziemniaki, utłuczone i ostudzone - 60 dag
- jajo - 1 szt.
- sól różowa himalajska szczypta
NADZIENIE:
- mięso mielone wieprzowo-drobiowe - 50 dag
- czerstwa bułka kajzerka - 1 szt.
- olej do smażenia trochę
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- mleko do namaczania bułki trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.