Kruche rurki z kremem
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 50 dag
masło - 25 dag
– kwaśna gęstA śmietana - 25 dag
szczypta soli do smaku
KREM:
cukier - 3/4 szklanki
mleko - 2 szklanki
mąka ziemniaczana - 4 łyżki
miękkie masło - 25 dag
Dodatkowe informacje:
Z przepisu wychodzi ok. 60 szt. rurek.Sposób przygotowania:
Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić, nabić kremem.
Krem: Żółtka utrzeć z cukrem. Do utartych żółtek wlać mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną. Całość ucierać i podgrzewać na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. W oddzielnym garnku utrzeć masło na puszystą masę dodając stopniowo wystudzony budyń. Rurki można polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.