Pstrąg faszerowany
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
- bułka tarta - 2 szt.
- mleko - 1/2 litra
- cebula - 2 szt.
- sól morska do smaku
- żelatyna - 3-4 łyżeczki
- natka pietruszki - 1 pęk
- gałka muszkatołowa do smaku
- olej do smażenia - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Mięso z 2 ryb mielimy na drobnych oczkach z odciśniętą z mleka bułką oraz podsmażoną na oleju cebulą. Do zmielonej masy dodajemy posiekaną pietruszkę, żelatynę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Mieszamy masę, którą faszerujemy pozostałe 2 pstrągi i zawijamy w folię spożywczą. Związujemy ją tak żeby nie dostała się woda. Ryby gotujemy w dużej ilości wody przez pół godziny do 45 minut. Woda musi wrzeć przed włożeniem pstrągów. Ryby najlepiej smakują na zimno zalane auszpikiem rybnym (galaretą rybną)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.