Kurczak z warzywami - chińszczyzna
Tylko z NaturyZawiera: gluten, mięso, soja, grzyby, pszenica, drób
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
papryka zielona - 1 szt.
marchew duża - 1 szt.
brokuł mały - 1 szt.
kiełki soi trochę
grzyby mun - 20 g
jasny sos sojowy - 50 ml
imbir - 1/2 łyżeczki
czosnek - 2 ząbki
olej - 2 łyżki
mąka ryżowa - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Brokuły dzielimy na różyczki. Pokrojonego kurczaka łączymy z połową sosu sojowego wymieszanego z mąką ryżową i imbirem. Pozostawiamy na 1 godzinę. Rozgrzewamy wooka lub patelnię i na jednej łyżce oleju smażymy całe ząbki czosnku. Gdy zaczynają brązowieć usuwamy je.
Teraz dodajemy warzywa w kolejności marchew i grzyby mun, paprykę, brokuły, pieczarki pokrojone w plastry - mniej więcej co minutę. Wlewamy pozostały sos sojowy i smażymy jeszcze 2 minuty. Usmażone warzywa przekładamy do miski. Na pozostałym mocno rozgrzanym oleju smażymy kurczaka ok. 3-5 minut - dodajemy smażone warzywa i kiełki sojowe.
Mieszając smażymy jeszcze 1 minutę. Podajemy z ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.